Barion Pixel

Fórum

Fórum navigációs elemek – Ön itt van:FórumFórum: CsevegőGyűjtők világaWhisky Books
Ahhoz, hogy hozzászólást írj, kérlek !

Whisky Books

Whisky témájú könyveket és kutatási anyagokat, tanulmányokat gyűjtök nyomtatott és elektronikus formában is, számolatlanul. Aukcióról, shopokból, kéz alól és kerülőutakon:)

Legyen ez a whisky könyvek topik.

Kinek mi a kedvence, ha van?

Legelső whisky könyv, ami hasznos volt, Michael Jackson Whisky Companion című 

Sziasztok, ha már könyvek, megragadnám a lehetőséget és köcsönkérnék egy WSET L2 és L3 Spirits tankönyvet, ha valakinek árválkodik a polcon. Előre is köszi!

@csizik-tamas Nekem van whic-es könyvem a skót whisky-röl, szerintem dupla példányban. 😀  Ha érdekel, akkor elküldök neked egyet szívesen. A héten úgyis küldök csomagot  a Hódi Andrásnak, abba bele tudom rakni.
Erröl lenne szó:
https://whic.de/whisky-aus-schottland-das-grosse-scotch-whisky-buch-whic.html

Idézet tőle: Loach ekkor: 2026.02.03., 11:05 de.

@csizik-tamas Nekem van whic-es könyvem a skót whisky-röl, szerintem dupla példányban. 😀  Ha érdekel, akkor elküldök neked egyet szívesen. A héten úgyis küldök csomagot  a Hódi Andrásnak, abba bele tudom rakni.
Erröl lenne szó:

Hát, ha csak úgy megválnál tőle, akkor szívesen fogadom:) úgyis pallérozni kellene a németemet…

Loach reagált erre a bejegyzésre.
Loach
Idézet tőle: Csízik Tamás – BPWT ekkor: 2026.02.03., 9:40 du.
Idézet tőle: Loach ekkor: 2026.02.03., 11:05 de.

Erröl lenne szó:

Hát, ha csak úgy megválnál tőle, akkor szívesen fogadom:) úgyis pallérozni kellene a németemet…

viszonylag gyakran rendelünk tőlük, szóval ha valakinek ingere van a könyvre, szóljon és a rendelés mellé csapjuk

Idézet tőle: Galambos Szabolcs ekkor: 2026.02.03., 10:30 de.

Sziasztok, ha már könyvek, megragadnám a lehetőséget és köcsönkérnék egy WSET L2 és L3 Spirits tankönyvet, ha valakinek árválkodik a polcon. Előre is köszi!

Külön köszönet, hogy ezzel egy új elemet is be hozol a közösségi létbe, reméljük lesznek akik segíteni tudnak és teret nyer egymás támogatása!

Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne (és ígérem többet nem „trollkodok” itt) hogy ha csak egy könyvet választhatnátok, amivel érdemes kezdeni és mondjuk ez a könyv továbbra is beszerezhető… akkor mi lenne az? 🙂 Akár az alapoktól indulva. Meglepetés lenne tőlem nekem 🙂 

Köszi előre is!

Idézet tőle: Márton János ekkor: 2026.02.06., 6:24 du.

Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne (és ígérem többet nem „trollkodok” itt) hogy ha csak egy könyvet választhatnátok, amivel érdemes kezdeni és mondjuk ez a könyv továbbra is beszerezhető… akkor mi lenne az? ”🙂” Akár az alapoktól indulva. Meglepetés lenne tőlem nekem ”🙂” 

Köszi előre is!

lew bryson whiskey master class, hangoskonyvkent is eleg jo volt

ha sok nehezebben beszerezheto is jo, akkor distilleriesof the united kindom barnardtol

vagy az masik leparlos nagy konyv

Márton János – One more dram, La Fumée Szeged és Loach reagált erre a bejegyzésre.
Márton János – One more dram, La Fumée SzegedLoach

Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne (és ígérem többet nem „trollkodok” itt) hogy ha csak egy könyvet választhatnátok, amivel érdemes kezdeni és mondjuk ez a könyv továbbra is beszerezhető… akkor mi lenne az? 🙂 Akár az alapoktól indulva. Meglepetés lenne tőlem nekem 🙂 

Köszi előre is!

Szerintem a legelső kérdés, hogy mégis mi érdekel?;)

Egy átfogó magyarázó, vagy a termelési oldal, vagy jegyzetek vagy mikyen irányból kezdenel?

Márton János – One more dram, La Fumée Szeged reagált erre a bejegyzésre.
Márton János – One more dram, La Fumée Szeged

Lehet benne átfogó magyarázat is, ki tudja, lehet tanulnék újat (sőt). Onnantól viszont, bármi 🙂 A termeléstől kezdve az alapanyagon át egészen a whisky kémiájáig.. sokminden és bármi 🙂

Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne (és ígérem többet nem „trollkodok” itt) hogy ha csak egy könyvet választhatnátok, amivel érdemes kezdeni és mondjuk ez a könyv továbbra is beszerezhető… akkor mi lenne az? ”🙂” Akár az alapoktól indulva. Meglepetés lenne tőlem nekem ”🙂” 

Köszi előre is!

Ha a skót whisky a fő téma, és az alapoktól, akkor én a whic könyvét ajánlanám. Alapos, kitér sok mindenre…Csak annyi a bökkenő, hogy ez csak német nyelven elérhető. 🙃

Márton János – One more dram, La Fumée Szeged reagált erre a bejegyzésre.
Márton János – One more dram, La Fumée Szeged
Idézet tőle: Csízik Tamás – BPWT ekkor: 2026.01.28., 9:50 du.

Whisky témájú könyveket és kutatási anyagokat, tanulmányokat gyűjtök nyomtatott és elektronikus formában is, számolatlanul. Aukcióról, shopokból, kéz alól és kerülőutakon:)

Szia!

Múlt héten elküldtem a könyvet Andrásnak, nem tudom sikerült-e eljuttatnia hozzád?

Üdv,

Gábor

Idézet tőle: Loach ekkor: 2026.02.25., 2:34 du.
Idézet tőle: Csízik Tamás – BPWT ekkor: 2026.01.28., 9:50 du.

Szia!

Múlt héten elküldtem a könyvet Andrásnak, nem tudom sikerült-e eljuttatnia hozzád?

Üdv,

Gábor

Köszi! Nála van igen, nemsokára pár mintával együtt átveszem:)

Loach

Sziasztok! 

Ha valakit mélyebben érdekel a háttér, akkor ezt a 4 könyvet (2 lepárlás, 2 érlelés) ajánlom – ezek inkább szakmai könyvek, nem a fogyasztó oldaláról közelíti, de hátha van, aki a túloldal felé is komolyabban kacsintgat 🙂

Matt Strickland: Cask Management for Distillers

Ian Verno: Tannin and Time: A Technical Guide for Barrel Maturation

Nixon & McCaw: The Compleat Distiller

Matt Strickland: Batch Distillation: Science & Practice

Loach

Termékeink brandek szerint

Alistair Walker Whisky CompanyAlistair Walker Whisky Company Auldecole SpiritsAuldecole Spirits BlackadderBlackadder Blind SummitBlind Summit C.Dully SelectionC.Dully Selection Chorlton WhiskyChorlton Whisky Decadent DrinksDecadent Drinks Keeble Cask (Fragrant Drops)Keeble Cask (Fragrant Drops) The RootsThe Roots WhiskyAGEWhiskyAGE Woodrow's of EdinburghWoodrow’s of Edinburgh