The Glenlivet Distillery
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.09.20., 12:42 du.A Glenlivet 1824-ben alapította George Smith, Speyside szívében. Ma a Pernod Ricard (Chivas Brothers) tulajdonában van. A világ egyik legismertebb single maltja. Core range: Founder’s Reserve, 12, 15, 18, 21 éves, Nadurra, limitált kiadások. Stílusa gyümölcsös, virágos, mézes Speyside karakter.
A Glenlivet 1824-ben alapította George Smith, Speyside szívében. Ma a Pernod Ricard (Chivas Brothers) tulajdonában van. A világ egyik legismertebb single maltja. Core range: Founder’s Reserve, 12, 15, 18, 21 éves, Nadurra, limitált kiadások. Stílusa gyümölcsös, virágos, mézes Speyside karakter.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.03.11., 1:01 du.Új és friss The Glenlivet, ami adott esetben alkalmat ad arra, hogy beszélgessünk arról…isztok ti elég Glenlivetet?:)
Az új elem a The Glenlivet Small Batch Collection szériában egy 17 éves, 55.3% abv-vel kiadott, first fill american oak érlelés. Klasszik. A kiadás álneve Wildflower Honey.
Erről pedig az jutott eszembe, hogy a magam részéről mindig is kedveltem két vonalát a Glenlivet történetnek. A régi, oldschool palackokat, és a single cask OB cask strength cuccaikat, amik a duty free polcain vittek – vagy még visznek is – egy érdekes kis tematikát, miszerint a kiadások a megjelenésük sorrendjében olyan nevet kapnak ami a sorban aktuális ABC szerinti betűvel kezdődik.
Új és friss The Glenlivet, ami adott esetben alkalmat ad arra, hogy beszélgessünk arról…isztok ti elég Glenlivetet?:)
Az új elem a The Glenlivet Small Batch Collection szériában egy 17 éves, 55.3% abv-vel kiadott, first fill american oak érlelés. Klasszik. A kiadás álneve Wildflower Honey.

Erről pedig az jutott eszembe, hogy a magam részéről mindig is kedveltem két vonalát a Glenlivet történetnek. A régi, oldschool palackokat, és a single cask OB cask strength cuccaikat, amik a duty free polcain vittek – vagy még visznek is – egy érdekes kis tematikát, miszerint a kiadások a megjelenésük sorrendjében olyan nevet kapnak ami a sorban aktuális ABC szerinti betűvel kezdődik.
Idézet tőle: Loach ekkor: 2026.03.11., 9:06 du.Nagyon régen ittam már, pedig a Nàdurra Oloroso-t nagyon szerettem… A Single Cask kiadások érdekesek, de sajnos erősen túlárazottak, szerintem ezért is marad a márka „radar alatt”. A Core Range többi tagja pedig az alacsony ABV-n vérzik el. Pedig, ahogy a Nàdurra mutatta/mutatja, lenne helye feljebb is, nem csak a kezdők körében.
Nagyon régen ittam már, pedig a Nàdurra Oloroso-t nagyon szerettem… A Single Cask kiadások érdekesek, de sajnos erősen túlárazottak, szerintem ezért is marad a márka „radar alatt”. A Core Range többi tagja pedig az alacsony ABV-n vérzik el. Pedig, ahogy a Nàdurra mutatta/mutatja, lenne helye feljebb is, nem csak a kezdők körében.
Alistair Walker Whisky Company
Auldecole Spirits
Blackadder
C.Dully Selection
Chorlton Whisky
WhiskyAGE
Woodrow’s of Edinburgh