Barion Pixel

Fórum

Fórum navigációs elemek – Ön itt van:FórumFórum: DistilleriesSkóciaThe Glenlivet Distillery
Ahhoz, hogy hozzászólást írj, kérlek !

The Glenlivet Distillery

A Glenlivet 1824-ben alapította George Smith, Speyside szívében. Ma a Pernod Ricard (Chivas Brothers) tulajdonában van. A világ egyik legismertebb single maltja. Core range: Founder’s Reserve, 12, 15, 18, 21 éves, Nadurra, limitált kiadások. Stílusa gyümölcsös, virágos, mézes Speyside karakter.

Új és friss The Glenlivet, ami adott esetben alkalmat ad arra, hogy beszélgessünk arról…isztok ti elég Glenlivetet?:)

Az új elem a The Glenlivet Small Batch Collection szériában egy 17 éves, 55.3% abv-vel kiadott, first fill american oak érlelés. Klasszik. A kiadás álneve Wildflower Honey. 

Erről pedig az jutott eszembe, hogy a magam részéről mindig is kedveltem két vonalát a Glenlivet történetnek. A régi, oldschool palackokat, és a single cask OB cask strength cuccaikat, amik a duty free polcain vittek – vagy még visznek is – egy érdekes kis tematikát, miszerint a kiadások a megjelenésük sorrendjében olyan nevet kapnak ami a sorban aktuális ABC szerinti betűvel kezdődik.

Nagyon régen ittam már, pedig a Nàdurra Oloroso-t nagyon szerettem… A Single Cask kiadások érdekesek, de sajnos erősen túlárazottak, szerintem ezért is marad a márka „radar alatt”. A Core Range többi tagja pedig az alacsony ABV-n vérzik el. Pedig, ahogy a Nàdurra mutatta/mutatja, lenne helye feljebb is, nem csak a kezdők körében.

Termékeink brandek szerint

Alistair Walker Whisky CompanyAlistair Walker Whisky Company Auldecole SpiritsAuldecole Spirits BlackadderBlackadder Blind SummitBlind Summit C.Dully SelectionC.Dully Selection Chorlton WhiskyChorlton Whisky Decadent DrinksDecadent Drinks Keeble Cask (Fragrant Drops)Keeble Cask (Fragrant Drops) The RootsThe Roots WhiskyAGEWhiskyAGE Woodrow's of EdinburghWoodrow’s of Edinburgh