Barion Pixel

Fórum

Fórum navigációs elemek – Ön itt van:FórumFórum: DistilleriesSkóciaGlentauchers Distillery
Ahhoz, hogy hozzászólást írj, kérlek !

Glentauchers Distillery

A Glentauchers Distillery 1897-ben lett alapítva James Buchanan által, a termelés 1898-ban indult. Története során szinte az összes jelentős cégcsoport tulajdonolta, jelenleg a Chivas Brothers (Pernod Ricard) portfólióba tartozik. A Glentauchers egyfajta tanuló lepárlóként is működik a cégcsoport jövendőbeli distillery managerei számára. Termelése döntően a Ballantine’s blended whisky alapanyaga de minden korral, minden hordótípusban elérhető a függetlenek kínálatában. Megbízható, szépen fejlődő, egyszerű maláta whisky. 

A Whiskycentrum kínálatában jelenleg elérhető egy 16 éves, natural cask strength oloroso sherry cask érlelt Glentauchers a Woodrow’s of Edinburgh palackozásában. Erős, nagy, dominás palackozás, bátran rá engedve a kihívásokat erre a florális, könnyed, gyümölcsös whiskyre. Glentauchers fanoknak kihagyhatatlan!

A Glentauchers alapvetése, hogy: minden korban – minden hordóban, jó formában!

Neked milyen az ideális Glentauchers? Fiatal? Bourbon hordós? Sherry hordóban érlelt idős? Vagy boroshordókban az igazi? Milyen tapasztalatait voltak eddig a Glentauchers-szel? Emlékszel hogyan fedeztek fel a Glentauchers magadnak?

Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.10.16., 5:40 de.

Neked milyen az ideális Glentauchers? Fiatal? Bourbon hordós? Sherry hordóban érlelt idős? Vagy boroshordókban az igazi? Milyen tapasztalatait voltak eddig a Glentauchers-szel? Emlékszel hogyan fedeztek fel a Glentauchers magadnak?

Számomra a Glentauchers az egyik leggyümölcsesebb whisky, amit ismerek. 10-12 éves first fill bourbon érlelés és máris másznak ki a kerti gyümölcsök a pohárból. Viszont van egy 7 (!) éves first fill sherry érlelésű palackom is itthon, amire egy vakkóstolón kb. ilyen 15-17 évre saccoltuk. Viszont az a durva, hogy idővel a kemény sherry jegyek alatt csak ott van még kicsit az az alma-körte vibe is még. Szóval teljesen egyetértek azzal, hogy nagyon sokoldalú párlat, tehát mindkét hordótípusban jól működik. Viszont számomra a bourbon vonal marad a “védjegye”. 

Loach reagált erre a bejegyzésre.
Loach

Igazi simulékony malt, a hétköznapok sztárja és valóban, különösen nagy korral bourbon de még sherry cask érlelt formában is igazi gyümölcs bomba!

Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.10.16., 5:40 de.

Nekem a Glentauchers az egyik legnagyobb felfedezés, amit a Dramtagozatnak (Norbinak) köszönhetően tettem. A Dramtagozat 2017. február 17-én indult, vagyis két hét múlva lesz 9 éves. Az első Glentauchersre 2019-ig kellett várni, ami egy 20 éves volt a Chorlton Whisky IB kiadásában. Több mint egy tucatot kóstoltam a Dramtagozatban, és van is otthon egy 1996-os évjáratú 23 éves kiadás.

Ádám-KunWC reagált erre a bejegyzésre.
Ádám-KunWC

Jön nemsokára jópár új Glentauchers, szinte majdnem mindegyik partnerünk kínálatában szerepel illetve kimondottan szeretnénk is a legszélesebb Glentauchers kínálatot tartani!

Greschner Attila és Ádám-KunWC reagált erre a bejegyzésre.
Greschner AttilaÁdám-KunWC

Nagyon várom én is! Ismerkedek még a lepárlóval, de volt egy 9 éves smws kiadás, amit kóstoltam és brutál sherry bomba volt, ennek ellenére, ahogy mindjátok megbújva de mégis lehetett érezni a frissebb gyümölcsös jegyeket. Szerintem nagyon sokoldalú tételek jönnek ki belőle így. Izgatottan várom, hogy mik lesznek még az oldalon.

nekem is nagy kedvenc a glentócsersz 😀

Bálint Tornai reagált erre a bejegyzésre.
Bálint Tornai

Maradt még egy-egy palack a Woodrow’s és a Blackadder kiadásokból is. 

Termékeink brandek szerint

Alistair Walker Whisky CompanyAlistair Walker Whisky Company Auldecole SpiritsAuldecole Spirits BlackadderBlackadder Blind SummitBlind Summit C.Dully SelectionC.Dully Selection Chorlton WhiskyChorlton Whisky Decadent DrinksDecadent Drinks Keeble Cask (Fragrant Drops)Keeble Cask (Fragrant Drops) The RootsThe Roots WhiskyAGEWhiskyAGE Woodrow's of EdinburghWoodrow’s of Edinburgh