Glentauchers Distillery
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.10.11., 9:37 de.A Glentauchers Distillery 1897-ben lett alapítva James Buchanan által, a termelés 1898-ban indult. Története során szinte az összes jelentős cégcsoport tulajdonolta, jelenleg a Chivas Brothers (Pernod Ricard) portfólióba tartozik. A Glentauchers egyfajta tanuló lepárlóként is működik a cégcsoport jövendőbeli distillery managerei számára. Termelése döntően a Ballantine’s blended whisky alapanyaga de minden korral, minden hordótípusban elérhető a függetlenek kínálatában. Megbízható, szépen fejlődő, egyszerű maláta whisky.
A Glentauchers Distillery 1897-ben lett alapítva James Buchanan által, a termelés 1898-ban indult. Története során szinte az összes jelentős cégcsoport tulajdonolta, jelenleg a Chivas Brothers (Pernod Ricard) portfólióba tartozik. A Glentauchers egyfajta tanuló lepárlóként is működik a cégcsoport jövendőbeli distillery managerei számára. Termelése döntően a Ballantine’s blended whisky alapanyaga de minden korral, minden hordótípusban elérhető a függetlenek kínálatában. Megbízható, szépen fejlődő, egyszerű maláta whisky.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.10.11., 9:39 de.A Whiskycentrum kínálatában jelenleg elérhető egy 16 éves, natural cask strength oloroso sherry cask érlelt Glentauchers a Woodrow’s of Edinburgh palackozásában. Erős, nagy, dominás palackozás, bátran rá engedve a kihívásokat erre a florális, könnyed, gyümölcsös whiskyre. Glentauchers fanoknak kihagyhatatlan!
A Whiskycentrum kínálatában jelenleg elérhető egy 16 éves, natural cask strength oloroso sherry cask érlelt Glentauchers a Woodrow’s of Edinburgh palackozásában. Erős, nagy, dominás palackozás, bátran rá engedve a kihívásokat erre a florális, könnyed, gyümölcsös whiskyre. Glentauchers fanoknak kihagyhatatlan!
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.10.16., 5:40 de.A Glentauchers alapvetése, hogy: minden korban – minden hordóban, jó formában!
Neked milyen az ideális Glentauchers? Fiatal? Bourbon hordós? Sherry hordóban érlelt idős? Vagy boroshordókban az igazi? Milyen tapasztalatait voltak eddig a Glentauchers-szel? Emlékszel hogyan fedeztek fel a Glentauchers magadnak?
A Glentauchers alapvetése, hogy: minden korban – minden hordóban, jó formában!
Neked milyen az ideális Glentauchers? Fiatal? Bourbon hordós? Sherry hordóban érlelt idős? Vagy boroshordókban az igazi? Milyen tapasztalatait voltak eddig a Glentauchers-szel? Emlékszel hogyan fedeztek fel a Glentauchers magadnak?
Idézet tőle: Takács Huba – Whiskycentrum ekkor: 2026.01.28., 9:56 du.Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.10.16., 5:40 de.A Glentauchers alapvetése, hogy: minden korban – minden hordóban, jó formában!
Számomra a Glentauchers az egyik leggyümölcsesebb whisky, amit ismerek. 10-12 éves first fill bourbon érlelés és máris másznak ki a kerti gyümölcsök a pohárból. Viszont van egy 7 (!) éves first fill sherry érlelésű palackom is itthon, amire egy vakkóstolón kb. ilyen 15-17 évre saccoltuk. Viszont az a durva, hogy idővel a kemény sherry jegyek alatt csak ott van még kicsit az az alma-körte vibe is még. Szóval teljesen egyetértek azzal, hogy nagyon sokoldalú párlat, tehát mindkét hordótípusban jól működik. Viszont számomra a bourbon vonal marad a “védjegye”.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.10.16., 5:40 de.A Glentauchers alapvetése, hogy: minden korban – minden hordóban, jó formában!
Számomra a Glentauchers az egyik leggyümölcsesebb whisky, amit ismerek. 10-12 éves first fill bourbon érlelés és máris másznak ki a kerti gyümölcsök a pohárból. Viszont van egy 7 (!) éves first fill sherry érlelésű palackom is itthon, amire egy vakkóstolón kb. ilyen 15-17 évre saccoltuk. Viszont az a durva, hogy idővel a kemény sherry jegyek alatt csak ott van még kicsit az az alma-körte vibe is még. Szóval teljesen egyetértek azzal, hogy nagyon sokoldalú párlat, tehát mindkét hordótípusban jól működik. Viszont számomra a bourbon vonal marad a “védjegye”.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.01., 8:21 du.Igazi simulékony malt, a hétköznapok sztárja és valóban, különösen nagy korral bourbon de még sherry cask érlelt formában is igazi gyümölcs bomba!
Igazi simulékony malt, a hétköznapok sztárja és valóban, különösen nagy korral bourbon de még sherry cask érlelt formában is igazi gyümölcs bomba!
Idézet tőle: Greschner Attila ekkor: 2026.02.02., 4:16 du.Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.10.16., 5:40 de.A Glentauchers alapvetése, hogy: minden korban – minden hordóban, jó formában!
Nekem a Glentauchers az egyik legnagyobb felfedezés, amit a Dramtagozatnak (Norbinak) köszönhetően tettem. A Dramtagozat 2017. február 17-én indult, vagyis két hét múlva lesz 9 éves. Az első Glentauchersre 2019-ig kellett várni, ami egy 20 éves volt a Chorlton Whisky IB kiadásában. Több mint egy tucatot kóstoltam a Dramtagozatban, és van is otthon egy 1996-os évjáratú 23 éves kiadás.
Nekem a Glentauchers az egyik legnagyobb felfedezés, amit a Dramtagozatnak (Norbinak) köszönhetően tettem. A Dramtagozat 2017. február 17-én indult, vagyis két hét múlva lesz 9 éves. Az első Glentauchersre 2019-ig kellett várni, ami egy 20 éves volt a Chorlton Whisky IB kiadásában. Több mint egy tucatot kóstoltam a Dramtagozatban, és van is otthon egy 1996-os évjáratú 23 éves kiadás.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.05., 11:45 de.Jön nemsokára jópár új Glentauchers, szinte majdnem mindegyik partnerünk kínálatában szerepel illetve kimondottan szeretnénk is a legszélesebb Glentauchers kínálatot tartani!
Jön nemsokára jópár új Glentauchers, szinte majdnem mindegyik partnerünk kínálatában szerepel illetve kimondottan szeretnénk is a legszélesebb Glentauchers kínálatot tartani!
Idézet tőle: Bálint Tornai ekkor: 2026.02.26., 2:58 du.Nagyon várom én is! Ismerkedek még a lepárlóval, de volt egy 9 éves smws kiadás, amit kóstoltam és brutál sherry bomba volt, ennek ellenére, ahogy mindjátok megbújva de mégis lehetett érezni a frissebb gyümölcsös jegyeket. Szerintem nagyon sokoldalú tételek jönnek ki belőle így. Izgatottan várom, hogy mik lesznek még az oldalon.
Nagyon várom én is! Ismerkedek még a lepárlóval, de volt egy 9 éves smws kiadás, amit kóstoltam és brutál sherry bomba volt, ennek ellenére, ahogy mindjátok megbújva de mégis lehetett érezni a frissebb gyümölcsös jegyeket. Szerintem nagyon sokoldalú tételek jönnek ki belőle így. Izgatottan várom, hogy mik lesznek még az oldalon.
Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.26., 3:49 du.nekem is nagy kedvenc a glentócsersz 😀
nekem is nagy kedvenc a glentócsersz 😀
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.28., 8:28 de.Maradt még egy-egy palack a Woodrow’s és a Blackadder kiadásokból is.
Maradt még egy-egy palack a Woodrow’s és a Blackadder kiadásokból is.
Alistair Walker Whisky Company
Auldecole Spirits
Blackadder
C.Dully Selection
Chorlton Whisky
WhiskyAGE
Woodrow’s of Edinburgh