Glen Scotia Distillery
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.10.16., 5:28 de.A Glen Scotia lepárló Skócia Campbeltown városában található, és 1832-ben alapították, amikor a város még a „világ whiskyfővárosa” néven volt ismert. A 19. század végén több mint 30 lepárló működött Campbeltownban, de a válságok és a minőségi problémák miatt csak néhány maradt fenn – köztük a Glen Scotia. A lepárló jelenleg ázsiai befektetők kezében van a Loch Lomond Group skót whisky portfólión keresztül. A Glen Scotia stílusa az olajos, sós, lágyan gyümölcsös világ a non peated spirit profillal.A peated Glen Scotia füstös, fenolos, maritime jegyeket hordoz.
A Glen Scotia lepárló Skócia Campbeltown városában található, és 1832-ben alapították, amikor a város még a „világ whiskyfővárosa” néven volt ismert. A 19. század végén több mint 30 lepárló működött Campbeltownban, de a válságok és a minőségi problémák miatt csak néhány maradt fenn – köztük a Glen Scotia. A lepárló jelenleg ázsiai befektetők kezében van a Loch Lomond Group skót whisky portfólión keresztül. A Glen Scotia stílusa az olajos, sós, lágyan gyümölcsös világ a non peated spirit profillal.A peated Glen Scotia füstös, fenolos, maritime jegyeket hordoz.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.10.16., 5:32 de.A Whiskycentrum kínálatában jelenleg FOGLALHATÓ státuszban van egy 8 éves Glen Scotia a Decadent Drinks palackozás, a 2025-ös Campbeltown Malt Festival tiszteletére kiadva a Decadent Drams sorban. Mókás kívül, belül, domináns só és a jól ismert karbolos tőzeg.
A Whiskycentrum kínálatában jelenleg FOGLALHATÓ státuszban van egy 8 éves Glen Scotia a Decadent Drinks palackozás, a 2025-ös Campbeltown Malt Festival tiszteletére kiadva a Decadent Drams sorban. Mókás kívül, belül, domináns só és a jól ismert karbolos tőzeg.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2025.10.16., 5:35 de.Engedjük szabadjára a véleményeket! Peated vagy non peated az igazi stílus ami jól áll a Glen Scotia-nak? Vagy annak a híve vagy, hogy ha már Campbeltown akkor jó ez így, több profil egy háztól? Mi a véleményed a Glen Scotia single maltjairól?
Engedjük szabadjára a véleményeket! Peated vagy non peated az igazi stílus ami jól áll a Glen Scotia-nak? Vagy annak a híve vagy, hogy ha már Campbeltown akkor jó ez így, több profil egy háztól? Mi a véleményed a Glen Scotia single maltjairól?
Idézet tőle: Márton János – One more dram, La Fumée Szeged ekkor: 2026.03.15., 10:26 de.Ha hype vonatra kellene jegyet váltani, akkor azt mondanám, hogy részemről bármi jöhet ami Ardnamurchan vagy Scotia. Egyszerűen nekem mindkettő nagyon fekszik. A peated non-peated vonalon pedig nagyon kíváncsi vagyok az új 5 tagú classic series sorra, remélhetőleg pár lelkes jelentkezővel karöltve ezt a sort meg is nézzük közelebbről hamarosan.
Ha hype vonatra kellene jegyet váltani, akkor azt mondanám, hogy részemről bármi jöhet ami Ardnamurchan vagy Scotia. Egyszerűen nekem mindkettő nagyon fekszik. A peated non-peated vonalon pedig nagyon kíváncsi vagyok az új 5 tagú classic series sorra, remélhetőleg pár lelkes jelentkezővel karöltve ezt a sort meg is nézzük közelebbről hamarosan.
Idézet tőle: Szabo.Daniel ekkor: 2026.04.26., 1:00 du.Idézet tőle: Márton János – One more dram, La Fumée Szeged ekkor: 2026.03.15., 10:26 de.Ha hype vonatra kellene jegyet váltani, akkor azt mondanám, hogy részemről bármi jöhet ami Ardnamurchan vagy Scotia. Egyszerűen nekem mindkettő nagyon fekszik. A peated non-peated vonalon pedig nagyon kíváncsi vagyok az új 5 tagú classic series sorra, remélhetőleg pár lelkes jelentkezővel karöltve ezt a sort meg is nézzük közelebbről hamarosan.
A bourbon hármas jó eséllyel nem lesz csalódás, egészen jó a hordózásuk. Viszonylag jól visszaköszön a GS újkori, egyre stabilabb DNA világa (2014-2016. körül már viszonylag stabil volt a nms, ha szabad egyáltalán ilyet mondani Campbeltown esetében). A másik kettő pedig ízlés kérdése, de azok sem rosszak.
Ha van valami, ami igazán különleges tud lenni a GS világában, akkor az a lightly peated vonal. Éppen csak egy csipetnyi tőzeg. Nincs szétbarkácsolva a heavy peat karakter-gyilkos világával, és a legsz@rabb hordókat sem tűri meg magán. Viszont az alap párlathoz nagyon szépen tesz hozzá egy hamus, különleges réteget. Ha már felmerült kérdésként, akkor a GS mindenképpen a Bourbon vonal, és nem szétcseszett LL finishelések. Ha még LP is, akkor meg top.
Idézet tőle: Márton János – One more dram, La Fumée Szeged ekkor: 2026.03.15., 10:26 de.Ha hype vonatra kellene jegyet váltani, akkor azt mondanám, hogy részemről bármi jöhet ami Ardnamurchan vagy Scotia. Egyszerűen nekem mindkettő nagyon fekszik. A peated non-peated vonalon pedig nagyon kíváncsi vagyok az új 5 tagú classic series sorra, remélhetőleg pár lelkes jelentkezővel karöltve ezt a sort meg is nézzük közelebbről hamarosan.
A bourbon hármas jó eséllyel nem lesz csalódás, egészen jó a hordózásuk. Viszonylag jól visszaköszön a GS újkori, egyre stabilabb DNA világa (2014-2016. körül már viszonylag stabil volt a nms, ha szabad egyáltalán ilyet mondani Campbeltown esetében). A másik kettő pedig ízlés kérdése, de azok sem rosszak.
Ha van valami, ami igazán különleges tud lenni a GS világában, akkor az a lightly peated vonal. Éppen csak egy csipetnyi tőzeg. Nincs szétbarkácsolva a heavy peat karakter-gyilkos világával, és a legsz@rabb hordókat sem tűri meg magán. Viszont az alap párlathoz nagyon szépen tesz hozzá egy hamus, különleges réteget. Ha már felmerült kérdésként, akkor a GS mindenképpen a Bourbon vonal, és nem szétcseszett LL finishelések. Ha még LP is, akkor meg top.
Alistair Walker Whisky Company
Auldecole Spirits
Blackadder
C.Dully Selection
Chorlton Whisky
WhiskyAGE
Woodrow’s of Edinburgh