Filmek, videók
Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.08., 10:16 de.Sziasztok!
A whisky világa tele van jobbnál jobb filmekkel, amik erről az italról szólnak, illetve ez fordítva is igaz, rengeteg olyan remek film van, amiben szerephez jut a whisky.
Ha van olyan whiskyvel (vagy akár más, hasonló párlattal) kapcsolatos film, ami nektek különösen tetszett, ne tartsátok magatokban, osszátok meg a társasággal!
Sziasztok!
A whisky világa tele van jobbnál jobb filmekkel, amik erről az italról szólnak, illetve ez fordítva is igaz, rengeteg olyan remek film van, amiben szerephez jut a whisky.
Ha van olyan whiskyvel (vagy akár más, hasonló párlattal) kapcsolatos film, ami nektek különösen tetszett, ne tartsátok magatokban, osszátok meg a társasággal!
Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.08., 10:23 de.Én pl. pár napja futottam bele a YouTube-on ebbe a filmbe, ami a független palackozókról szól, nagyon sok jó infó van benne az IB-k történetéről, arról, hogy hogyan is működik ez a világ, milyen nehézségeik vannak a palackozóknak és mi várható a jövőben. És igen nagy nevek is megszólalnak benne. Nekem nagyon bejött.
https://youtu.be/SDqBGzBjIak?si=ukWS1ENoIELQqijh
Én pl. pár napja futottam bele a YouTube-on ebbe a filmbe, ami a független palackozókról szól, nagyon sok jó infó van benne az IB-k történetéről, arról, hogy hogyan is működik ez a világ, milyen nehézségeik vannak a palackozóknak és mi várható a jövőben. És igen nagy nevek is megszólalnak benne. Nekem nagyon bejött.
Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.12., 6:27 du.Ezt a filmet nem láttam még, de 3 különböző ember is mondta nekem, hogy a “The Angels’ Share” filmet, ha whisky-rajongó vagyok láttam-e. Még nem, de így 3-an is mondták meg fogom nézni, az egyikük egy konferencián egy ír kutató volt.
Ezt a filmet nem láttam még, de 3 különböző ember is mondta nekem, hogy a “The Angels’ Share” filmet, ha whisky-rajongó vagyok láttam-e. Még nem, de így 3-an is mondták meg fogom nézni, az egyikük egy konferencián egy ír kutató volt.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.13., 1:13 de.Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.12., 6:27 du.Ezt a filmet nem láttam még, de 3 különböző ember is mondta nekem, hogy a “The Angels’ Share” filmet, ha whisky-rajongó vagyok láttam-e. Még nem, de így 3-an is mondták meg fogom nézni, az egyikük egy konferencián egy ír kutató volt.
Azért olyan nagyon ne lelkesedj rá;)
Viszont van egy top whisky most kínálatban abból a distillery-ből ahol a film játszódik;)
Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.12., 6:27 du.Ezt a filmet nem láttam még, de 3 különböző ember is mondta nekem, hogy a “The Angels’ Share” filmet, ha whisky-rajongó vagyok láttam-e. Még nem, de így 3-an is mondták meg fogom nézni, az egyikük egy konferencián egy ír kutató volt.
Azért olyan nagyon ne lelkesedj rá;)
Viszont van egy top whisky most kínálatban abból a distillery-ből ahol a film játszódik;)
Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.13., 5:43 de.én azt hittem ez az a poszt, ahol belinkelgetjük, hogy a Suits sorozatba Macallan 25-öt isznak st. 😀
én azt hittem ez az a poszt, ahol belinkelgetjük, hogy a Suits sorozatba Macallan 25-öt isznak st. 😀
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.13., 6:59 de.Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.13., 5:43 de.én azt hittem ez az a poszt, ahol belinkelgetjük, hogy a Suits sorozatba Macallan 25-öt isznak st.
Ez nem;))
Viszont..nem tudom mennyire illene ezt a filmes témát pl videoklipekkel szét húzni..
Mert körülbelül tizen éve készülök egy nagy, erősen “szélsőséges” összefoglalóra arról, hogy a magyar zenei videoklipekben, annak is különösen a flexelos, gengszter nagyvilagi figurát játszó, pénz nem számít magas élet stilben nyomuló világa (csak semmi rasszizmus;)), miért mindig a legolcsóbb szupermarketes blended whiskyvel akarja kifejezni mekkora gazdagság es nagyság van?
Szoval lehet, hogy önkényesen behozom a témát ide, ha már van fórum, lehet ezért várt bennem ilyen sokáig az a téma;)
Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.13., 5:43 de.én azt hittem ez az a poszt, ahol belinkelgetjük, hogy a Suits sorozatba Macallan 25-öt isznak st.
Ez nem;))
Viszont..nem tudom mennyire illene ezt a filmes témát pl videoklipekkel szét húzni..
Mert körülbelül tizen éve készülök egy nagy, erősen “szélsőséges” összefoglalóra arról, hogy a magyar zenei videoklipekben, annak is különösen a flexelos, gengszter nagyvilagi figurát játszó, pénz nem számít magas élet stilben nyomuló világa (csak semmi rasszizmus;)), miért mindig a legolcsóbb szupermarketes blended whiskyvel akarja kifejezni mekkora gazdagság es nagyság van?
Szoval lehet, hogy önkényesen behozom a témát ide, ha már van fórum, lehet ezért várt bennem ilyen sokáig az a téma;)
Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.13., 9:28 de.Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.12., 6:27 du.Ezt a filmet nem láttam még, de 3 különböző ember is mondta nekem, hogy a “The Angels’ Share” filmet, ha whisky-rajongó vagyok láttam-e. Még nem, de így 3-an is mondták meg fogom nézni, az egyikük egy konferencián egy ír kutató volt.
Szerintem egy aranyos kis egyszernézős film. Nekem igazából tetszett, meg feleségemnek is, pedig ő nem whiskyzik. Elvileg a stáb nagyrésze nem is színész, ezért elég autentikus, ahogy beszélnek/viselkednek. Nem tudom van-e szinkronos verzió, de ez tipikusan olyan film, amit szerintem csak eredeti nyelven érdemes megnézni.
Szerintem egy aranyos kis egyszernézős film. Nekem igazából tetszett, meg feleségemnek is, pedig ő nem whiskyzik. Elvileg a stáb nagyrésze nem is színész, ezért elég autentikus, ahogy beszélnek/viselkednek. Nem tudom van-e szinkronos verzió, de ez tipikusan olyan film, amit szerintem csak eredeti nyelven érdemes megnézni.
Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.13., 9:31 de.Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.13., 6:59 de.Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.13., 5:43 de.én azt hittem ez az a poszt, ahol belinkelgetjük, hogy a Suits sorozatba Macallan 25-öt isznak st.
Ez nem;))
Szerintem elfér itt a videoklipp is. 🙂 Amúgy lehet azért van gazdagság, mert nem költik el minden vagyonukat drága whiskyre. 😀
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.13., 6:59 de.Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.13., 5:43 de.én azt hittem ez az a poszt, ahol belinkelgetjük, hogy a Suits sorozatba Macallan 25-öt isznak st.
Ez nem;))
Szerintem elfér itt a videoklipp is. 🙂 Amúgy lehet azért van gazdagság, mert nem költik el minden vagyonukat drága whiskyre. 😀
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.13., 9:31 de.Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.13., 9:28 de.Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.12., 6:27 du.Ezt a filmet nem láttam még, de 3 különböző ember is mondta nekem, hogy a “The Angels’ Share” filmet, ha whisky-rajongó vagyok láttam-e. Még nem, de így 3-an is mondták meg fogom nézni, az egyikük egy konferencián egy ír kutató volt.
Igen, autentikus figurák igazi akcentussal;) Meg Charlie is igazi benne, meg a Balblair is, és a Malt Mill, a világ legritkább szent gral whiskyje a Lagavulintol is igazi történet.
Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.13., 9:28 de.Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.12., 6:27 du.Ezt a filmet nem láttam még, de 3 különböző ember is mondta nekem, hogy a “The Angels’ Share” filmet, ha whisky-rajongó vagyok láttam-e. Még nem, de így 3-an is mondták meg fogom nézni, az egyikük egy konferencián egy ír kutató volt.
Igen, autentikus figurák igazi akcentussal;) Meg Charlie is igazi benne, meg a Balblair is, és a Malt Mill, a világ legritkább szent gral whiskyje a Lagavulintol is igazi történet.
Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.13., 2:16 du.Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.13., 9:31 de.Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.13., 9:28 de.Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.12., 6:27 du.Ezt a filmet nem láttam még, de 3 különböző ember is mondta nekem, hogy a “The Angels’ Share” filmet, ha whisky-rajongó vagyok láttam-e. Még nem, de így 3-an is mondták meg fogom nézni, az egyikük egy konferencián egy ír kutató volt.
Ezek alapján mindenképpen ránézek majd! Ha pedig megnéztem, beírom ide milyen volt a film.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.13., 9:31 de.Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.13., 9:28 de.Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.12., 6:27 du.Ezt a filmet nem láttam még, de 3 különböző ember is mondta nekem, hogy a “The Angels’ Share” filmet, ha whisky-rajongó vagyok láttam-e. Még nem, de így 3-an is mondták meg fogom nézni, az egyikük egy konferencián egy ír kutató volt.
Ezek alapján mindenképpen ránézek majd! Ha pedig megnéztem, beírom ide milyen volt a film.
Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.13., 2:21 du.Egy másik téma pedig, hogy mik azok a whisky-k, amiket egy film/sorozat miatt szereztetek be vagy próbáltatok beszerezni. Nekem az egyik ilyen, az így jártam anyátokkal sorozatból a Glen McKenna 25-35 éves whisky még gimnáziumban, kicsit szégyellem, de csak 4-5 év után jöttem rá nem valós és létező lepárlóról és whiskyről van szó, csak felírtam a listára.
Egy másik téma pedig, hogy mik azok a whisky-k, amiket egy film/sorozat miatt szereztetek be vagy próbáltatok beszerezni. Nekem az egyik ilyen, az így jártam anyátokkal sorozatból a Glen McKenna 25-35 éves whisky még gimnáziumban, kicsit szégyellem, de csak 4-5 év után jöttem rá nem valós és létező lepárlóról és whiskyről van szó, csak felírtam a listára.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.16., 8:35 de.Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.13., 2:21 du.Egy másik téma pedig, hogy mik azok a whisky-k, amiket egy film/sorozat miatt szereztetek be vagy próbáltatok beszerezni. Nekem az egyik ilyen, az így jártam anyátokkal sorozatból a Glen McKenna 25-35 éves whisky még gimnáziumban, kicsit szégyellem, de csak 4-5 év után jöttem rá nem valós és létező lepárlóról és whiskyről van szó, csak felírtam a listára.
Nem volt ilyen. Olyan volt, hogy egy italt el tudtam volna képzelni filmhez, jelenethez.
Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.13., 2:21 du.Egy másik téma pedig, hogy mik azok a whisky-k, amiket egy film/sorozat miatt szereztetek be vagy próbáltatok beszerezni. Nekem az egyik ilyen, az így jártam anyátokkal sorozatból a Glen McKenna 25-35 éves whisky még gimnáziumban, kicsit szégyellem, de csak 4-5 év után jöttem rá nem valós és létező lepárlóról és whiskyről van szó, csak felírtam a listára.
Nem volt ilyen. Olyan volt, hogy egy italt el tudtam volna képzelni filmhez, jelenethez.
Idézet tőle: realkrisztianfarkas ekkor: 2026.02.26., 4:42 de.Nekem két film jut eszembe, ahol meghatározó vagy látványos szerepet kap a whisky:
– Elveszett jelentés [2003, rendező: Sofia Coppola]: Suntory
– Úriemberek [2019, rendező: Guy Ritchie]: Glenfarclas 1976 40 yo
Nekem két film jut eszembe, ahol meghatározó vagy látványos szerepet kap a whisky:
Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.26., 6:57 de.A skót whisky története
(Scotch! The Story of Whisky)
Megjelenés éve: 2016 Rendező: Don Coutts Szereplők: David Hayman Ország: USA Hossz: 120 perc Egyéb link: https://port.hu/adatlap/film/t… anno én ezt néztem meg
| Megjelenés éve: | 2016 |
| Rendező: | Don Coutts |
| Szereplők: | David Hayman |
| Ország: | USA |
| Hossz: | 120 perc |
| Egyéb link: | https://port.hu/adatlap/film/t… |
anno én ezt néztem meg
Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.26., 10:27 de.Idézet tőle: realkrisztianfarkas ekkor: 2026.02.26., 4:42 de.Nekem két film jut eszembe, ahol meghatározó vagy látványos szerepet kap a whisky:
A Lost in transltation szerintem egy alapmű, és nem csak a whisky miatt. Egyszerűen nem lehet nem imádni. Alapvetően eredeti nyelven nézek mindent, de ez azon kevés film közé tartozik, ami valahogy jobban testszik szinkronosan. Ami a címét tekintve elég irónikus. 😀
A Gentlemen-ben meg eléggé irígykedve figyeltem ahogy elszüpürtyölnek két palackot is abból a kis himihumi tételből. 🙂
Idézet tőle: realkrisztianfarkas ekkor: 2026.02.26., 4:42 de.Nekem két film jut eszembe, ahol meghatározó vagy látványos szerepet kap a whisky:
A Lost in transltation szerintem egy alapmű, és nem csak a whisky miatt. Egyszerűen nem lehet nem imádni. Alapvetően eredeti nyelven nézek mindent, de ez azon kevés film közé tartozik, ami valahogy jobban testszik szinkronosan. Ami a címét tekintve elég irónikus. 😀
A Gentlemen-ben meg eléggé irígykedve figyeltem ahogy elszüpürtyölnek két palackot is abból a kis himihumi tételből. 🙂
Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.26., 10:28 de.Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.26., 6:57 de.A skót whisky története
Megjelenés éve: 2016 Rendező: Don Coutts Szereplők: David Hayman Ország: USA Hossz: 120 perc Egyéb link: https://port.hu/adatlap/film/t… anno én ezt néztem meg
Ez kimaradt még az életemből, de most felírtam. Köszi! 🙂
Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.26., 6:57 de.A skót whisky története
Ez kimaradt még az életemből, de most felírtam. Köszi! 🙂
Idézet tőle: Lévai Balázs ekkor: 2026.03.05., 9:55 de.Macallant nemcsak a Suitsban, hanem kb minden második amerikai filmben vagy sorozatban isznak. Amikor egy szereplő társadalmi státuszát (fehér, szupergazdag vagy upper middle class) érzékeltetni akarják, azonnal rendeltetnek vele egy Macallent a pultostól. És ezt a marketing budgetet építik bele a termék árába, mint a Red Bullba a Forma 1-es csapatot. Persze itt az is fontos, hogy egy szóval érzékeltetni tudod a karakter társadalmi pozícióját. Kicsit nehézkes lenne, ha azt mondaná a pultosnak, hogy egy madeira finish 40 éves Ledaigot kér a Gordon Macphailtől 🙂
Macallant nemcsak a Suitsban, hanem kb minden második amerikai filmben vagy sorozatban isznak. Amikor egy szereplő társadalmi státuszát (fehér, szupergazdag vagy upper middle class) érzékeltetni akarják, azonnal rendeltetnek vele egy Macallent a pultostól. És ezt a marketing budgetet építik bele a termék árába, mint a Red Bullba a Forma 1-es csapatot. Persze itt az is fontos, hogy egy szóval érzékeltetni tudod a karakter társadalmi pozícióját. Kicsit nehézkes lenne, ha azt mondaná a pultosnak, hogy egy madeira finish 40 éves Ledaigot kér a Gordon Macphailtől 🙂
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.03.10., 12:13 du.Idézet tőle: Lévai Balázs ekkor: 2026.03.05., 9:55 de.Macallant nemcsak a Suitsban, hanem kb minden második amerikai filmben vagy sorozatban isznak. Amikor egy szereplő társadalmi státuszát (fehér, szupergazdag vagy upper middle class) érzékeltetni akarják, azonnal rendeltetnek vele egy Macallent a pultostól. És ezt a marketing budgetet építik bele a termék árába, mint a Red Bullba a Forma 1-es csapatot. Persze itt az is fontos, hogy egy szóval érzékeltetni tudod a karakter társadalmi pozícióját. Kicsit nehézkes lenne, ha azt mondaná a pultosnak, hogy egy madeira finish 40 éves Ledaigot kér a Gordon Macphailtől
Én ha filmes lennék, és a szereplőket igazán valami egyedi vonással akarnám felruházni, akár gép szinten is, szerintem sokkal vagányabb lenne ez az irány:) Na jó, ne legyen mondjuk Madeira finiselt Ledaig, de csak simán akár egy Glenlossie Flora and Fauna, pl:))
Idézet tőle: Lévai Balázs ekkor: 2026.03.05., 9:55 de.Macallant nemcsak a Suitsban, hanem kb minden második amerikai filmben vagy sorozatban isznak. Amikor egy szereplő társadalmi státuszát (fehér, szupergazdag vagy upper middle class) érzékeltetni akarják, azonnal rendeltetnek vele egy Macallent a pultostól. És ezt a marketing budgetet építik bele a termék árába, mint a Red Bullba a Forma 1-es csapatot. Persze itt az is fontos, hogy egy szóval érzékeltetni tudod a karakter társadalmi pozícióját. Kicsit nehézkes lenne, ha azt mondaná a pultosnak, hogy egy madeira finish 40 éves Ledaigot kér a Gordon Macphailtől
Én ha filmes lennék, és a szereplőket igazán valami egyedi vonással akarnám felruházni, akár gép szinten is, szerintem sokkal vagányabb lenne ez az irány:) Na jó, ne legyen mondjuk Madeira finiselt Ledaig, de csak simán akár egy Glenlossie Flora and Fauna, pl:))
Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.03.10., 12:20 du.Idézet tőle: Lévai Balázs ekkor: 2026.03.05., 9:55 de.Macallant nemcsak a Suitsban, hanem kb minden második amerikai filmben vagy sorozatban isznak. Amikor egy szereplő társadalmi státuszát (fehér, szupergazdag vagy upper middle class) érzékeltetni akarják, azonnal rendeltetnek vele egy Macallent a pultostól. És ezt a marketing budgetet építik bele a termék árába, mint a Red Bullba a Forma 1-es csapatot. Persze itt az is fontos, hogy egy szóval érzékeltetni tudod a karakter társadalmi pozícióját. Kicsit nehézkes lenne, ha azt mondaná a pultosnak, hogy egy madeira finish 40 éves Ledaigot kér a Gordon Macphailtől
Hát ja, pl. Lucifer polcai is Macallan-től roskadoznak. 🙂
Idézet tőle: Lévai Balázs ekkor: 2026.03.05., 9:55 de.Macallant nemcsak a Suitsban, hanem kb minden második amerikai filmben vagy sorozatban isznak. Amikor egy szereplő társadalmi státuszát (fehér, szupergazdag vagy upper middle class) érzékeltetni akarják, azonnal rendeltetnek vele egy Macallent a pultostól. És ezt a marketing budgetet építik bele a termék árába, mint a Red Bullba a Forma 1-es csapatot. Persze itt az is fontos, hogy egy szóval érzékeltetni tudod a karakter társadalmi pozícióját. Kicsit nehézkes lenne, ha azt mondaná a pultosnak, hogy egy madeira finish 40 éves Ledaigot kér a Gordon Macphailtől
Hát ja, pl. Lucifer polcai is Macallan-től roskadoznak. 🙂
Alistair Walker Whisky Company
Auldecole Spirits
Blackadder
C.Dully Selection
Chorlton Whisky
WhiskyAGE
Woodrow’s of Edinburgh