Barion Pixel

Fórum

Fórum navigációs elemek – Ön itt van:FórumFórum: CsevegőKultúrgrundFilmek, videók
Ahhoz, hogy hozzászólást írj, kérlek !

Filmek, videók

Sziasztok!

A whisky világa tele van jobbnál jobb filmekkel, amik erről az italról szólnak, illetve ez fordítva is igaz, rengeteg olyan remek film van, amiben szerephez jut a whisky.

Ha van olyan whiskyvel (vagy akár más, hasonló párlattal) kapcsolatos film, ami nektek különösen tetszett, ne tartsátok magatokban, osszátok meg a társasággal!

Én pl. pár napja futottam bele a YouTube-on ebbe a filmbe, ami a független palackozókról szól, nagyon sok jó infó van benne az IB-k történetéről, arról, hogy hogyan is működik ez a világ, milyen nehézségeik vannak a palackozóknak és mi várható a jövőben. És igen nagy nevek is megszólalnak benne. Nekem nagyon bejött.

Whiskycentrum, Kristóf – SWC és 3 másik felhasználó reagált erre a bejegyzésre.
WhiskycentrumKristóf – SWCTóth Gergő – ARCHLévai BalázsCsízik Tamás – BPWT

Ezt a filmet nem láttam még, de 3 különböző ember is mondta nekem, hogy a “The Angels’ Share” filmet, ha whisky-rajongó vagyok láttam-e. Még nem, de így 3-an is mondták meg fogom nézni, az egyikük egy konferencián egy ír kutató volt.

Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.12., 6:27 du.

Ezt a filmet nem láttam még, de 3 különböző ember is mondta nekem, hogy a “The Angels’ Share” filmet, ha whisky-rajongó vagyok láttam-e. Még nem, de így 3-an is mondták meg fogom nézni, az egyikük egy konferencián egy ír kutató volt.

Azért olyan nagyon ne lelkesedj rá;)

Viszont van egy top whisky most kínálatban abból a distillery-ből ahol a film játszódik;)

én azt hittem ez az a poszt, ahol belinkelgetjük, hogy a Suits sorozatba Macallan 25-öt isznak st. 😀

Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.13., 5:43 de.

én azt hittem ez az a poszt, ahol belinkelgetjük, hogy a Suits sorozatba Macallan 25-öt isznak st. 😀

Ez nem;))

Viszont..nem tudom mennyire illene ezt a filmes témát pl videoklipekkel szét húzni..

Mert körülbelül tizen éve készülök egy nagy, erősen “szélsőséges” összefoglalóra arról, hogy a magyar zenei videoklipekben, annak is különösen a flexelos, gengszter nagyvilagi figurát játszó, pénz nem számít magas élet stilben nyomuló világa (csak semmi rasszizmus;)), miért mindig a legolcsóbb szupermarketes blended whiskyvel akarja kifejezni mekkora gazdagság es nagyság van?

Szoval lehet, hogy önkényesen behozom a témát ide, ha már van fórum, lehet ezért várt bennem ilyen sokáig az a téma;)

Greschner Attila reagált erre a bejegyzésre.
Greschner Attila

Szerintem egy aranyos kis egyszernézős film. Nekem igazából tetszett, meg feleségemnek is, pedig ő nem whiskyzik. Elvileg a stáb nagyrésze nem is színész, ezért elég autentikus, ahogy beszélnek/viselkednek. Nem tudom van-e szinkronos verzió, de ez tipikusan olyan film, amit szerintem csak eredeti nyelven érdemes megnézni.

Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.13., 6:59 de.
Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.13., 5:43 de.

Ez nem;))

Viszont..nem tudom mennyire illene ezt a filmes témát pl videoklipekkel szét húzni..

Mert körülbelül tizen éve készülök egy nagy, erősen “szélsőséges” összefoglalóra arról, hogy a magyar zenei videoklipekben, annak is különösen a flexelos, gengszter nagyvilagi figurát játszó, pénz nem számít magas élet stilben nyomuló világa (csak semmi rasszizmus;)), miért mindig a legolcsóbb szupermarketes blended whiskyvel akarja kifejezni mekkora gazdagság es nagyság van?

Szoval lehet, hogy önkényesen behozom a témát ide, ha már van fórum, lehet ezért várt bennem ilyen sokáig az a téma;)

Szerintem elfér itt a videoklipp is. 🙂 Amúgy lehet azért van gazdagság, mert nem költik el minden vagyonukat drága whiskyre. 😀

Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.13., 9:28 de.

Szerintem egy aranyos kis egyszernézős film. Nekem igazából tetszett, meg feleségemnek is, pedig ő nem whiskyzik. Elvileg a stáb nagyrésze nem is színész, ezért elég autentikus, ahogy beszélnek/viselkednek. Nem tudom van-e szinkronos verzió, de ez tipikusan olyan film, amit szerintem csak eredeti nyelven érdemes megnézni.

Igen, autentikus figurák igazi akcentussal;) Meg Charlie is igazi benne, meg a Balblair is, és a Malt Mill, a világ legritkább szent gral whiskyje a Lagavulintol is igazi történet.

Greschner Attila, Tóth Gergő – ARCH és Pernecker Bálint – SWC reagált erre a bejegyzésre.
Greschner AttilaTóth Gergő – ARCHPernecker Bálint – SWC
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.02.13., 9:31 de.
Idézet tőle: Pernecker Bálint – SWC ekkor: 2026.02.13., 9:28 de.

Igen, autentikus figurák igazi akcentussal;) Meg Charlie is igazi benne, meg a Balblair is, és a Malt Mill, a világ legritkább szent gral whiskyje a Lagavulintol is igazi történet.

Ezek alapján mindenképpen ránézek majd! Ha pedig megnéztem, beírom ide milyen volt a film.

Egy másik téma pedig, hogy mik azok a whisky-k, amiket egy film/sorozat miatt szereztetek be vagy próbáltatok beszerezni. Nekem az egyik ilyen, az így jártam anyátokkal sorozatból a Glen McKenna 25-35 éves whisky még gimnáziumban, kicsit szégyellem, de csak 4-5 év után jöttem rá nem valós és létező lepárlóról és whiskyről van szó, csak felírtam a listára.

Idézet tőle: Tóth Gergő – ARCH ekkor: 2026.02.13., 2:21 du.

Egy másik téma pedig, hogy mik azok a whisky-k, amiket egy film/sorozat miatt szereztetek be vagy próbáltatok beszerezni. Nekem az egyik ilyen, az így jártam anyátokkal sorozatból a Glen McKenna 25-35 éves whisky még gimnáziumban, kicsit szégyellem, de csak 4-5 év után jöttem rá nem valós és létező lepárlóról és whiskyről van szó, csak felírtam a listára.

Nem volt ilyen. Olyan volt, hogy egy italt el tudtam volna képzelni filmhez, jelenethez.

Nekem két film jut eszembe, ahol meghatározó vagy látványos szerepet kap a whisky:

– Elveszett jelentés [2003, rendező: Sofia Coppola]: Suntory

– Úriemberek [2019, rendező: Guy Ritchie]: Glenfarclas 1976 40 yo

Pernecker Bálint – SWC reagált erre a bejegyzésre.
Pernecker Bálint – SWC
A skót whisky története
(Scotch! The Story of Whisky)
Megjelenés éve: 2016
Rendező: Don Coutts
Szereplők: David Hayman
Ország: USA
Hossz: 120 perc
Egyéb link: https://port.hu/adatlap/film/t

anno én ezt néztem meg

Pernecker Bálint – SWC
Idézet tőle: realkrisztianfarkas ekkor: 2026.02.26., 4:42 de.

Nekem két film jut eszembe, ahol meghatározó vagy látványos szerepet kap a whisky:

– Elveszett jelentés [2003, rendező: Sofia Coppola]: Suntory

– Úriemberek [2019, rendező: Guy Ritchie]: Glenfarclas 1976 40 yo

A Lost in transltation szerintem egy alapmű, és nem csak a whisky miatt. Egyszerűen nem lehet nem imádni. Alapvetően eredeti nyelven nézek mindent, de ez azon kevés film közé tartozik, ami valahogy jobban testszik szinkronosan. Ami a címét tekintve elég irónikus. 😀

A Gentlemen-ben meg eléggé irígykedve figyeltem ahogy elszüpürtyölnek két palackot is abból a kis himihumi tételből. 🙂

Idézet tőle: Ádám-KunWC ekkor: 2026.02.26., 6:57 de.
A skót whisky története
(Scotch! The Story of Whisky)
Megjelenés éve: 2016
Rendező: Don Coutts
Szereplők: David Hayman
Ország: USA
Hossz: 120 perc
Egyéb link: https://port.hu/adatlap/film/t…

anno én ezt néztem meg

Ez kimaradt még az életemből, de most felírtam. Köszi! 🙂

Ádám-KunWC reagált erre a bejegyzésre.
Ádám-KunWC

Macallant nemcsak a Suitsban, hanem kb minden második amerikai filmben vagy sorozatban isznak. Amikor egy szereplő társadalmi státuszát (fehér, szupergazdag vagy upper middle class) érzékeltetni akarják, azonnal rendeltetnek vele egy Macallent a pultostól. És ezt a marketing budgetet építik bele a termék árába, mint a Red Bullba a Forma 1-es csapatot. Persze itt az is fontos, hogy egy szóval érzékeltetni tudod a karakter társadalmi pozícióját. Kicsit nehézkes lenne, ha azt mondaná a pultosnak, hogy egy madeira finish 40 éves Ledaigot kér a Gordon Macphailtől 🙂

Pernecker Bálint – SWC
Idézet tőle: Lévai Balázs ekkor: 2026.03.05., 9:55 de.

Macallant nemcsak a Suitsban, hanem kb minden második amerikai filmben vagy sorozatban isznak. Amikor egy szereplő társadalmi státuszát (fehér, szupergazdag vagy upper middle class) érzékeltetni akarják, azonnal rendeltetnek vele egy Macallent a pultostól. És ezt a marketing budgetet építik bele a termék árába, mint a Red Bullba a Forma 1-es csapatot. Persze itt az is fontos, hogy egy szóval érzékeltetni tudod a karakter társadalmi pozícióját. Kicsit nehézkes lenne, ha azt mondaná a pultosnak, hogy egy madeira finish 40 éves Ledaigot kér a Gordon Macphailtől 🙂

Én ha filmes lennék, és a szereplőket igazán valami egyedi vonással akarnám felruházni, akár gép szinten is, szerintem sokkal vagányabb lenne ez az irány:) Na jó, ne legyen mondjuk Madeira finiselt Ledaig, de csak simán akár egy Glenlossie Flora and Fauna, pl:))

Idézet tőle: Lévai Balázs ekkor: 2026.03.05., 9:55 de.

Hát ja, pl. Lucifer polcai is Macallan-től roskadoznak. 🙂

Termékeink brandek szerint

Alistair Walker Whisky CompanyAlistair Walker Whisky Company Auldecole SpiritsAuldecole Spirits BlackadderBlackadder Blind SummitBlind Summit C.Dully SelectionC.Dully Selection Chorlton WhiskyChorlton Whisky Decadent DrinksDecadent Drinks Keeble Cask (Fragrant Drops)Keeble Cask (Fragrant Drops) The RootsThe Roots WhiskyAGEWhiskyAGE Woodrow's of EdinburghWoodrow’s of Edinburgh