Ardbeg TEN Cask Strength
Idézet tőle: Márton János – One more dram, La Fumée Szeged ekkor: 2026.03.01., 12:29 du.Én nagyon várom, pusztán fogyasztói kiváncsiságból is. Remélem valamelyik holland vagy német oldalon lehet majd beszerezni, whiskybase-en már látok magánszemélyeket 100 euro környéki hirdetésekkel. Nem tudom ez lesz e a realitás vagy érdemes még picit várni.
Én nagyon várom, pusztán fogyasztói kiváncsiságból is. Remélem valamelyik holland vagy német oldalon lehet majd beszerezni, whiskybase-en már látok magánszemélyeket 100 euro környéki hirdetésekkel. Nem tudom ez lesz e a realitás vagy érdemes még picit várni.
Idézet tőle: LA ekkor: 2026.03.01., 2:56 du.Az az igazság hogy a Whisky Centrum indulása előtt ugrottam volna egy ilyen 100 eur környéki ajánlatra.
Azóta viszont számomra sokkal érdekesebb palackok találhatóak az oldalon, így inkább itt vásárolok. 🙃
Az az igazság hogy a Whisky Centrum indulása előtt ugrottam volna egy ilyen 100 eur környéki ajánlatra.
Azóta viszont számomra sokkal érdekesebb palackok találhatóak az oldalon, így inkább itt vásárolok. 🙃
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.03.02., 9:47 de.Committee release, de az elmúlt évek tapasztalata alapján fog belőle kerülni bizonyára retailbe is.
En úgy tudom kb 75-80 font közt lesz.
Committee release, de az elmúlt évek tapasztalata alapján fog belőle kerülni bizonyára retailbe is.
En úgy tudom kb 75-80 font közt lesz.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.03.02., 9:48 de.Idézet tőle: LA ekkor: 2026.03.01., 2:56 du.Az az igazság hogy a Whisky Centrum indulása előtt ugrottam volna egy ilyen 100 eur környéki ajánlatra.
Azóta viszont számomra sokkal érdekesebb palackok találhatóak az oldalon, így inkább itt vásárolok.Ez nagyon jólesik, köszönjük!
de azért az Ardbeg 10 Cask Strength megéri a bizalmat;)
Idézet tőle: LA ekkor: 2026.03.01., 2:56 du.Az az igazság hogy a Whisky Centrum indulása előtt ugrottam volna egy ilyen 100 eur környéki ajánlatra.
Azóta viszont számomra sokkal érdekesebb palackok találhatóak az oldalon, így inkább itt vásárolok.
Ez nagyon jólesik, köszönjük!
Idézet tőle: Máté Pongrácz ekkor: 2026.03.02., 12:13 du.Ha valaki lát én valahol én szívesen elfeleznék egy üveget
Ha valaki lát én valahol én szívesen elfeleznék egy üveget
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.03.03., 7:15 de.Nyitva van az Ardbeg Distillery szoba is, ha valaki gondozni akarja:)
Azt hiszem felteszem oda majd az elmúlt évek Barman’s Choice blog bejegyzéseit, hogy ismét végig gondoljuk az értelmezési kereteket az Ardbeg kapcsán:)
Nyitva van az Ardbeg Distillery szoba is, ha valaki gondozni akarja:)
Azt hiszem felteszem oda majd az elmúlt évek Barman’s Choice blog bejegyzéseit, hogy ismét végig gondoljuk az értelmezési kereteket az Ardbeg kapcsán:)
Idézet tőle: Loach ekkor: 2026.03.03., 12:10 du.Sajnos elég korlátozott mennyiségben volt kapható, és 1-2 órán belül el is kapkodták a készleteket. Az Ardbeg-töl közvetlenül (a Möet-en keresztül) két palackal lehetett rendelni, a weisshaus-nál egy palackra volt limitálva. Delicando-n láttam még, de ott elfogyott mire megtaláltam, illetve passionforwhisky-n volt még amit láttam, de mire vége lett a megbeszélésnek ott is elkapkodták… 🙁 Ahhoz képest, hoyg mennyire hypolta a médiában az Ardbeg, azt hittem ennél azért komolyabb kínálat lesz belöle. 🙁
Sajnos elég korlátozott mennyiségben volt kapható, és 1-2 órán belül el is kapkodták a készleteket. Az Ardbeg-töl közvetlenül (a Möet-en keresztül) két palackal lehetett rendelni, a weisshaus-nál egy palackra volt limitálva. Delicando-n láttam még, de ott elfogyott mire megtaláltam, illetve passionforwhisky-n volt még amit láttam, de mire vége lett a megbeszélésnek ott is elkapkodták… 🙁 Ahhoz képest, hoyg mennyire hypolta a médiában az Ardbeg, azt hittem ennél azért komolyabb kínálat lesz belöle. 🙁
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.03.03., 9:10 du.Idézet tőle: Loach ekkor: 2026.03.03., 12:10 du.Sajnos elég korlátozott mennyiségben volt kapható, és 1-2 órán belül el is kapkodták a készleteket. Az Ardbeg-töl közvetlenül (a Möet-en keresztül) két palackal lehetett rendelni, a weisshaus-nál egy palackra volt limitálva. Delicando-n láttam még, de ott elfogyott mire megtaláltam, illetve passionforwhisky-n volt még amit láttam, de mire vége lett a megbeszélésnek ott is elkapkodták…
Ahhoz képest, hoyg mennyire hypolta a médiában az Ardbeg, azt hittem ennél azért komolyabb kínálat lesz belöle.
Hat a státusza miatt ez eleve nem core range, már az is fura pár éve, hogy Committee szintű dolgokat ugyanúgy kiadnak kiskereskedelmi vonalra. De, a pénz nagy úr..
Idézet tőle: Loach ekkor: 2026.03.03., 12:10 du.Sajnos elég korlátozott mennyiségben volt kapható, és 1-2 órán belül el is kapkodták a készleteket. Az Ardbeg-töl közvetlenül (a Möet-en keresztül) két palackal lehetett rendelni, a weisshaus-nál egy palackra volt limitálva. Delicando-n láttam még, de ott elfogyott mire megtaláltam, illetve passionforwhisky-n volt még amit láttam, de mire vége lett a megbeszélésnek ott is elkapkodták…
Ahhoz képest, hoyg mennyire hypolta a médiában az Ardbeg, azt hittem ennél azért komolyabb kínálat lesz belöle.
Hat a státusza miatt ez eleve nem core range, már az is fura pár éve, hogy Committee szintű dolgokat ugyanúgy kiadnak kiskereskedelmi vonalra. De, a pénz nagy úr..
Idézet tőle: LA ekkor: 2026.03.04., 9:49 du.Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.03.02., 9:48 de.Idézet tőle: LA ekkor: 2026.03.01., 2:56 du.Az az igazság hogy a Whisky Centrum indulása előtt ugrottam volna egy ilyen 100 eur környéki ajánlatra.
Azóta viszont számomra sokkal érdekesebb palackok találhatóak az oldalon, így inkább itt vásárolok.Ez nagyon jólesik, köszönjük!
de azért az Ardbeg 10 Cask Strength megéri a bizalmat;)Jó, ha egyszer úgy alakul, nem fogok elugrani előle, ígérem. 😂
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.03.02., 9:48 de.Idézet tőle: LA ekkor: 2026.03.01., 2:56 du.Az az igazság hogy a Whisky Centrum indulása előtt ugrottam volna egy ilyen 100 eur környéki ajánlatra.
Jó, ha egyszer úgy alakul, nem fogok elugrani előle, ígérem. 😂
Idézet tőle: Lévai Balázs ekkor: 2026.03.05., 10:04 de.Nekem úton van a mintám a csere-bere társtól. Nagyon kiváncsi vagyok. Szépen felépítették ezt az indulást azzal, hogy rendesen megváratták Európát. Ennek köszönhetően mindenki posztolni kezdett róla, mintha a szocializmus hiánygazdaságát láttam volna feltámadni 🙂 És sejtem sokan egyből több üveggel berendeltek, ahogy megjött, nehogy már a szivacs skandinávok elkapkodják.
Nekem úton van a mintám a csere-bere társtól. Nagyon kiváncsi vagyok. Szépen felépítették ezt az indulást azzal, hogy rendesen megváratták Európát. Ennek köszönhetően mindenki posztolni kezdett róla, mintha a szocializmus hiánygazdaságát láttam volna feltámadni 🙂 És sejtem sokan egyből több üveggel berendeltek, ahogy megjött, nehogy már a szivacs skandinávok elkapkodják.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.03.05., 10:56 de.Idézet tőle: Lévai Balázs ekkor: 2026.03.05., 10:04 de.Nekem úton van a mintám a csere-bere társtól. Nagyon kiváncsi vagyok. Szépen felépítették ezt az indulást azzal, hogy rendesen megváratták Európát. Ennek köszönhetően mindenki posztolni kezdett róla, mintha a szocializmus hiánygazdaságát láttam volna feltámadni
És sejtem sokan egyből több üveggel berendeltek, ahogy megjött, nehogy már a szivacs skandinávok elkapkodják.
Committee tagként könnyebb hozzáférni. Amit látsz az az új vonalas irány amikor pár éve kvázi haza is vágva ezt az online exkluzív klub jelleget, kikerült a retailbe a Committee. Így már sok értelme ugye nincs..
De a másik oldala a dolognak, hogy milyen szépen látható, hogy a sok ilyen olyan sztori meg finish mellett elég annyi az embereknek, hogy 10 év, Cask Strength. Es máris nagyobb a figyelem mint a sárkányok, a Madeira hordok, a Lumsdeni sztorik során.
Remeljuk tanul belőle az Ardbeg is.
Idézet tőle: Lévai Balázs ekkor: 2026.03.05., 10:04 de.Nekem úton van a mintám a csere-bere társtól. Nagyon kiváncsi vagyok. Szépen felépítették ezt az indulást azzal, hogy rendesen megváratták Európát. Ennek köszönhetően mindenki posztolni kezdett róla, mintha a szocializmus hiánygazdaságát láttam volna feltámadni
És sejtem sokan egyből több üveggel berendeltek, ahogy megjött, nehogy már a szivacs skandinávok elkapkodják.
Committee tagként könnyebb hozzáférni. Amit látsz az az új vonalas irány amikor pár éve kvázi haza is vágva ezt az online exkluzív klub jelleget, kikerült a retailbe a Committee. Így már sok értelme ugye nincs..
De a másik oldala a dolognak, hogy milyen szépen látható, hogy a sok ilyen olyan sztori meg finish mellett elég annyi az embereknek, hogy 10 év, Cask Strength. Es máris nagyobb a figyelem mint a sárkányok, a Madeira hordok, a Lumsdeni sztorik során.
Remeljuk tanul belőle az Ardbeg is.
Idézet tőle: Roland Reszegi ekkor: 2026.03.06., 12:21 de.Aki esetleg kóstolta, mit szól hozzá? Jobbra számítottál, vagy hozta a kötelezőt?
Aki esetleg kóstolta, mit szól hozzá? Jobbra számítottál, vagy hozta a kötelezőt?
Idézet tőle: Loach ekkor: 2026.03.06., 9:25 de.Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.03.03., 9:10 du.Idézet tőle: Loach ekkor: 2026.03.03., 12:10 du.Sajnos elég korlátozott mennyiségben volt kapható, és 1-2 órán belül el is kapkodták a készleteket. Az Ardbeg-töl közvetlenül (a Möet-en keresztül) két palackal lehetett rendelni, a weisshaus-nál egy palackra volt limitálva. Delicando-n láttam még, de ott elfogyott mire megtaláltam, illetve passionforwhisky-n volt még amit láttam, de mire vége lett a megbeszélésnek ott is elkapkodták…
Egyszerübb nekik így, mert kevesebb adminisztrációval jár, a pénz meg ugyanúgy bejön – mert azért ezek a „limitált” kiadások bárhogy is nézzük elég erös ceruzával lettek árazva. Ebböl a szempontból az utóbbi idöben egyébként szerencsére valamelyest közeledtek a realitáshoz.
Idézet tőle: Whiskycentrum ekkor: 2026.03.03., 9:10 du.Idézet tőle: Loach ekkor: 2026.03.03., 12:10 du.Sajnos elég korlátozott mennyiségben volt kapható, és 1-2 órán belül el is kapkodták a készleteket. Az Ardbeg-töl közvetlenül (a Möet-en keresztül) két palackal lehetett rendelni, a weisshaus-nál egy palackra volt limitálva. Delicando-n láttam még, de ott elfogyott mire megtaláltam, illetve passionforwhisky-n volt még amit láttam, de mire vége lett a megbeszélésnek ott is elkapkodták…
Egyszerübb nekik így, mert kevesebb adminisztrációval jár, a pénz meg ugyanúgy bejön – mert azért ezek a „limitált” kiadások bárhogy is nézzük elég erös ceruzával lettek árazva. Ebböl a szempontból az utóbbi idöben egyébként szerencsére valamelyest közeledtek a realitáshoz.
Idézet tőle: Loach ekkor: 2026.03.06., 9:36 de.Idézet tőle: Roland Reszegi ekkor: 2026.03.06., 12:21 de.Aki esetleg kóstolta, mit szól hozzá? Jobbra számítottál, vagy hozta a kötelezőt?
Nem is az hogy jobbra, de kicsit másra, igen. Alapjaiban hordozza a sima TEN génjeit, de számomra kevésbé tünt édesnek. Konzisztenciára én valahogy olajosabbat vártam. Volt neki egy érdekes sóssága, ami az alapban kevésbé kivehetö. A füst erösen jelen van, de nem is várt mást senki szerintem. 😀 Az alkohol nem bántó, de pl. a legutóbbi Lafi 10 CS-nél szerintem jobban volt integrálva. Mondjuk az nem is 60%-os. Némi citrusosságot éreztem, aztán röviden ilyen mandulás-diós irány, de ahoyg megtolja a tözeg alulról ez nem dominál. Némi borsos-tölgyes füszersség. Nekem száraznak tünt lecsengésében – ebben is más mint a sima TEN. Viszont a lecsengése kellemesen hosszúkás.
Ami jó lett volna, ha elöbb ugrik be, hoyg akár össze is lehetne kóstolni a Corry-val, ráadásul abból van is itthon két palackal. :/ Nem baj, talán majd ha megbontom egyszer a második palackot 🙂
Idézet tőle: Roland Reszegi ekkor: 2026.03.06., 12:21 de.Aki esetleg kóstolta, mit szól hozzá? Jobbra számítottál, vagy hozta a kötelezőt?
Nem is az hogy jobbra, de kicsit másra, igen. Alapjaiban hordozza a sima TEN génjeit, de számomra kevésbé tünt édesnek. Konzisztenciára én valahogy olajosabbat vártam. Volt neki egy érdekes sóssága, ami az alapban kevésbé kivehetö. A füst erösen jelen van, de nem is várt mást senki szerintem. 😀 Az alkohol nem bántó, de pl. a legutóbbi Lafi 10 CS-nél szerintem jobban volt integrálva. Mondjuk az nem is 60%-os. Némi citrusosságot éreztem, aztán röviden ilyen mandulás-diós irány, de ahoyg megtolja a tözeg alulról ez nem dominál. Némi borsos-tölgyes füszersség. Nekem száraznak tünt lecsengésében – ebben is más mint a sima TEN. Viszont a lecsengése kellemesen hosszúkás.
Ami jó lett volna, ha elöbb ugrik be, hoyg akár össze is lehetne kóstolni a Corry-val, ráadásul abból van is itthon két palackal. :/ Nem baj, talán majd ha megbontom egyszer a második palackot 🙂
Alistair Walker Whisky Company
Auldecole Spirits
Blackadder
C.Dully Selection
Chorlton Whisky
WhiskyAGE
Woodrow’s of Edinburgh